De blogbijdragen:

Baby op komst !

“You cannot get through a single day without having an impact on the world around you. What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”

— Jane Goodall

wij worden grootouders

Dit jaar worden we voor de eerste keer grootouders. 

Een aanzet om babytruitjes of een teddybeer te breien…

Belangrijker nog: we zullen het kindje een dag in de week verzorgen. Ik ga alvast op zoek naar alle mogelijke tip en huismiddeltjes om de beste zorg voor het kleintje te kunnen bieden.

Ik begin met het inhalen van adviezen bij mijn zus – zij heeft 6 kinderen groot gebracht en de teller van de kleinkindern staat momenteel op 10

En bij mijn nicht, zij heeft net haar 5de kindje geboren.

Handwerken voor baby's

Over de jaren heb ik ontelbare truien, slaapzakken, mutsjes, gilets, debardeurs… voor de (klein)kinderen van mijn zus gebreid. Ik heb eer nooit of zelden foto’s van genomen, maar het doet me telkens weer plezier als ik een kindje zie in een van de stukken die ik zelf al lang vergeten was.
Meestal brei ik zonder patroon, maar ik zal een inspanning doen en waar mogelijk een beknopte handleiding, of links naar een gelijkaardig stuk geven.
 

Huismiddelen voor baby's

Mijn grootmoeder en mijn moeder wisten voor vanalles en nogwat de beste huismiddelen. Niet verwonderlijk, want we woonden op een klein dorpje waar behalve in de kruidenierszaak niet veel aanbod was. Het is altijd belangrijk geweest om op de schatten van de natuur te kunnen vertrouwen.

Deze kennis werd generaties lang doorgegeven en dreigt nu te verdwijnen.